perjantai 3. syyskuuta 2010

250. Vieras sydän

Eines Mannes Herz (22:8, 18.8.1995) - Esitetty to 2.9.2010
Kuvagalleria
Menestyvä liikemies löydetään kuolleena rautatiekiskoilta. Kukaan läheisistä ei voi uskoa, että kyseessä olisi itsemurha. Derrickin 250. juttu osoittautuu arvoituksellisen traagiseksi tapaukseksi. (Esittely yle.fi-sivustossa.)

Ikääntyvä liikemies Walter Schmidinger (s. 1933) vierailee odottamatta perheessä, jonka tytär on kadonnut pari vuotta sitten. Tämä perin vakavamielinen muukalainen kertoo olevansa kiinnostunut tyttären tapauksesta. Vierailun jälkeen hän käy makuulle rautatiekiskoille odottamaan junaa tulevaksi, kuitenkin niin, että kallisarvoinen sydän ei törmäyksessä vahingoitu.
Odottamaton vieras Walter Schmidinger (selin).

Varsin kiehtova alkuasetelma. Vyyhteen avautuessa käy ilmi, että suomenkielisen nimen "vieras sydän" on varsin konkreettisesti vieras sydän sydämensiirron muodossa. Kadonnut tytär on kadottuaan joutunut elinryöstän kohteeksi, ja ikääntyvä liikemies kantaa nyt hänen sydäntään rinnassaan. Ja kun totuus sydämen tarinasta on hänelle paljastettu, pyhiinvaellus ja raiteille asettuminen ovat looginen päätös.

6 kommenttia:

  1. Tämä oli mun mielestä aika hyvä jakso.

    VastaaPoista
  2. Tuotantoryhmä oli varmasti halunnut istuttaa tavallista paremman käsikirjoituksen 250. juhlajaksoon.

    VastaaPoista
  3. Murheellinen tarinani: Tallentavan digiboxini kovalevy laukesi, korjaaja formatoi sen uudelleen, ja näin kolmisenkymmentä Derrick-jaksoa katosi bittiavaruuteen. Löysin tämän upean, todella asiaan paneutuneen blogin etsiessäni DVD-muodossa olevia Derrick- tai muita sakudekkareita, (joiden nimiä ei varmaan ole suotavaa mainita täällä ;). Jos joku pystyy auttamaan tässä asiassa, olen suuresti kiitollinen.

    VastaaPoista
  4. Ensin kiitos kehuvista sanoistasi.

    Ymmärrän menetyksesi kovalevyn nollautumisen takia. Dvd-metsästyksessäsi pystyn auttamaan vain Derrickin osalta:

    Suomessa on tiettävästi julkaistu vain yksi Derrick-dvd-kokoelma (2005), joka sisältää kuusi jaksoa (ks. lisätietoja: http://www.dvdplaza.fi/reviews/nayta.php?sid=1164). Kaupoista julkaisu on varmaan jo loppuun myyty, mutta jotkin kunnalliset kirjastotkin ovat hankkineet sen kokoelmiinsa.

    Sen sijaan Saksassa aiotaan kai saattaa dvd-muotoon koko 281-jaksoinen sarja. Kokoelma ei kuitenkaan nähtävästi sisällä tekstitysoptiota edes saksan kielellä. Tuoreimmassa julkaisussa on päästy miltei puoliväliin jo, jaksoon 135 (ks. lisätietoja: http://derrick-fan.blogspot.com/2010/12/derrick-box-9.html).

    VastaaPoista
  5. Katsoin kyseisen jakson VHS:sältä eilen pitkän tauon jälkeen.

    Pakko myöntää, että kyseinen jakso kuuluu sarjan ehdottomaan parhaimmistoon. Tuotantoryhmälle kuuluu tästä kohtelias hatunnosto.

    VastaaPoista
  6. Jaksoon todella syntyy tehokas jännite, kun katsoja ihmettelee, mikä selitys ikääntyvän liikemiehen toiminnan taustalta paljastuu.

    Tämä blogiteksti on ihan ensimmäiseni... Katsoessani jaksoa en muistaakseni edes osannut ajatella, että kirjoittaisin siitä seuraavana päivänä esittelyn uuteen blogiin, mutta halusin aloittaa sen pyöreästä tasajaksoluvusta 250.

    Ensimmäisiä esittelytekstejäni katsoessani tunnen vaivaantuneisuutta, sillä niin huitaistuja ne ovat, usein kirjoitettuja vasta (päivienkin?) viiveen jälkeen jakson katsomisesta.

    Jakso 257. "Ruth ja murhaaja" taitaa olla ensimmäisiä, jonka katsoin myöhemmin parhaaksi havaitsemallani tekniikalla: samalla muistiinpanoja tietokoneelle tehden.

    VastaaPoista