sunnuntai 5. syyskuuta 2010

253. Nuhteeton herra Widanje

Herr Widanje träumt schlecht (22:11, 17.11.1995) - Es. pe 10.9.2010
Kuvagalleria
Rouva Widanjea odottaa järkyttävä yllätys kotiovellaan, kun hän palaa terapiaistunnostaan. Derrickin tutkimuksissa selviää, että monet ovat olleet tietoisia herra Widanjen kaksoiselämästä. (Yle.fi.)

Herra Widanje eli Henry van Lyck (s. 1941) on nuhteeton vain ironisessa merkityksessä. Lähipiiri tuntee hänet seksimaanikkona, joka fantasioittensa ajamana ei epäröi raiskata 18-vuotiasta talouskoululaista. Koska hän on äveriäs, välttää hän syytteen pestaamalla talouskoululaisen isän, Edwin Noelin (1944 - 2004) Derrick-jäähyväisroolissaan, yritykseensä konttoristiksi. Mutta tämä on vain taustaa ja menneisyyttä. Jakso alkaa sillä, että Widanje löytyy ammuttuna asuntonsa edestä.

Jakson psykologinen keskus on raiskatun tytön perheessä: tytär ei anna isälleen ja veljelleen anteeksi, että nämä ovat myyneet hänen oikeutensa konttoristin paikasta ja hienosta vaihdepyörästä. Lopulta isä tyttärensä anteeksiannon saadakseen tunnustautuu Widanjen ampujaksi, ja tunnustus saa rutkasti lisävakuuttavuutta siitä, että oikeat murhaajat osaavat viskata pyssyn isän mainitsemaan paikkaan, kun Derrick on paikan heille tuottamuksellisena virkavirheenä tullut paljastaneeksi.

Juttuun liittyy loppua kohti yhä elimellisemmin rouva Widanje-raukan terapeutti Gudrun Landgrebe (s. 1950), Derrickin ystävä jotakin kautta, jonka ikääntyvää klassista kauneutta emme enää viimeisissä Derrickeissä ole tapaava. Kirkasotsaista syyttäjää esittää Philipp Moog (s. 1961), ja tähän joka-anopin toivevävyyn törmäämme vielä kahdesti. Dirk Galuba (s. 1940) nuhteetooman herra Widanjen melkein yhtä nuhteettomana yhtiökumppanina ilahduttaa meitä jälleen jo tulevana perjantaina (jakso 255).

Jakso on teknisesti moitteeton, mutta ei tuo mitään uutta. Siksi katsoin jaksosta suurimman osan pikakelaus päälle asetettuna.

1 kommentti:

  1. Hyvä jakso...Omat suosikit ovat dirk galuba ja philip moog näistä derrick-tähdistä.

    VastaaPoista