perjantai 3. syyskuuta 2010

252. Murhaajaan ei kosketa

Die Ungerührtheit der Mörder (22:10, 6.10.1995) - Es. to 9.9.2010
Kuvagalleria
Elämästään viisitoista vuotta vankilassa viettänyt tarjoilija ammutaan. Mies ei ole salannut mustaa menneisyyttään, joten johtolankoja on enemmän kuin tarpeeksi. (Yle.fi.)

Derrick poliisipsykologia
kävelyttämässä.
Jakson alussa Derrick heittäytyy anarkistiseksi kapinalliseksi: hän hengaa nuorehkon psykologiystävättärensä Sophie Lauerin (Marion Kracht, s. 1962) kanssa maaseudulla, vaikka hänen pitäisi olla työpaikallaan Münchenissä. Klein soittaa vähän huolestuneena Derrickin perään.

Kracht näyttelee rikospsykologi Sophie Laueria nyt toisen kerran kaikkiaan viidestä kerrasta. Hän avaa sydäntään avoimesti Derrickille, ja Derrick kertoo luonnollisesti kaiken Harry Kleinille heti seuraavana päivänä.

Lehtori Rothin luokassa on letkeä meininki.
Michael Mendl (s. 1944) tekee Derrick-jäähyväisroolinsa, tällä kertaa ei kovettuna liikemiehenä vaan epävarmana, vankilasta vapautuvana naisenraiskaajana. Hän on aidosti vaivautuneen näköinen, kun lehtori Wolf Roth (s. 1944) seisottaa hänet lukioluokkansa eteen oppilaittensa kuulusteltavaksi.

Suuri osa luokan oppilaista näyttää jo huolestuttavasti lähestyvän keski-ikää. Ja he ovat vähän liian ennakkoluuloisia tytönmurhaajaa kohtaan, jotta olisivat aitoja.

8 kommenttia:

  1. Ihan kaikkia jaksoa ei tule katsottua, tämän näin kuitenkin ja täytyy kyllä sanoa, ettei ollut omasta mielestäni parhaasta päästä.

    Derrickissä on aivan liian monesti samat näyttelijät ja vielä peräkkäisissä jaksoissa, kuten juuri tämä Wolf Roth ja sitten olikohan Philip Mogg tai jokin sellainen joka on myös koko ajan näissä loppupään jaksoissa (ei kuitenkaan tässä).

    Ja monesti juonikin on useassa jaksossa melkeinpä tismalleen sama. Mutta joukossa on myös todella hyviä jaksoja ja myös odottamattomia käänteitä. Alkupään jaksoja ei tullut katsottua.

    Katseleeko blogin ylläpitäjä muita saksalaisia dekkareita vaiko vain Derrickiä?

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista! Aloitteleva bloggaaja on onnellinen edes yhdestä lukijasta.

    Tarkoitukseni on katsoa ja myös kommentoida kaikki viimeiset jaksot. Löysin itse Derrickin 1990-luvun jälkipuoliskolla, ja niitä sanottuja todella hyviä jaksoja en halua missata.

    Mainitsemastasi Philipp Moggista muuten juuri kirjoitin muutaman kauniin sanan blogini seuraavaan jaksoon! Itse nimittäin pidän siitä, että samat näyttelijät astuvat esiin yhä uudelleen. Siksi olen merkannut heitä tageilla.

    Muita saksalaisia dekkareita en katso, sillä Derrick-fanius on täyspäiväistä hommaa: Derrickissä on aivan omaa luokkaansa oleva päähenkilö ja atmosfääri.

    VastaaPoista
  3. Kiitos vastauksestasi. Ja onhan tietenkin myös niin, että hyviä näyttelijöitä on rajallinen määrä myös Saksassa joten jos halutaan pitää taso korkealla niin kiertoa täytyykin tapahtua. Jossain vaiheessa tulee vain raja vastaan omasta mielestäni.

    Itse olen seurannut myös muita saksalaisdekkareita, ja kyllä olet oikeassa siinä, että tässä Derrickissä on omanlainen tunnelmansa. Lisäksi siinä on vahva psykologinen ulottuvuus, jota muissa ei juuri ole.

    Katselitko itse myös alkupään jaksoja?

    VastaaPoista
  4. Uusinnat alkoivat syksyllä 2007, ja siitä lähtien olen katsonut yksittäisiä jaksoja epäsäännöllisesti. Niissä harvoissa alkupään jaksoissa 1970-luvulta, jotka näin, minua hämmästytti se, että ainutlaatuinen Derrick-tunnelma saattoi jo näyttäytyä niissä ainakin silloin tällöin. Kaikki 281 osaahan käsikirjoitti Herbert Reinecker (1914 - 2007).

    Kun olen loppukesästä lähtien pyrkinyt katsomaan kaikki osat, olen huomannut, että tusinajaksot, joista täysin puuttuisi sarjan oma persoonallisuus, näyttävät täysin karsiutuneen viimeisinä vuosina 1990-luvun mittaan.

    Arvelisin, että samojen näyttelijöitten jatkuva esiintyminen saattaisi johtua osaksi siitä, että on turvauduttu lähialueen näyttelijäkantaan. Sarja sijoittuu Müncheniin, ja on ilmeisesti myös kuvattu siellä. (Vuoristosairaala-sarjahan sijoittuu samaten Baijerin alueelle, ja aika moni vuoristosairaalalainen on vieraillut Derrickissä useammankin kerran.)

    VastaaPoista
  5. ehdin nähdä pätkän tästä...michael meindl teki mielestäni loistavan roolin ralf schermulyn kanssa jaksossa jossa oli jeanine burch

    VastaaPoista
  6. Taidat tarkoittaa jaksoa "Intohimon uhri" (http://derrick-fan.blogspot.com/2009/09/episode-230.html). Minäkin pidin jaksosta. Se oli ensimmäisiä Derrickejä, jotka katsoin 1990-luvulla.

    VastaaPoista
  7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  8. Marion Kracht on muuten esiintynyt sivuhenkilönä Derrickissä, ainakin 1980-luvulla, jaksossa Rachenfelzug. Minusta Krachtin paras rooli on huipputason 1990-luvun laatujaksossa, Abendeßen mit Bruno, (1995). joka on saatavilla myös suomessa vuonna 2005 jukaistussa DVD-kokoelmassa.

    VastaaPoista