torstai 21. lokakuuta 2010

264. Pimeä valo

Das dunkle Licht (23:10, 11.10.1996) - Es. to 21.10.2010
Kuvagalleria
Kymmenen vuotta sitten tapahtunut murha nousee uudelleen tarkastelun kohteeksi. Derrick muistaa tapahtumat liiankin hyvin ja varautuu pahan päivän varalle. (Yle.fi.)
 
Jakson alussa Derrick ja Klein muistelevat kymmenen vuoden takaista rahankuljetusauton ryöstöä, jonka yhteydessä auton kaksi kuljettaa saivat raa'asti surmansa. Vain yksi kolmesta syyllisestä, Hans Peter Hallwachs (s. 1938), saatiin kiinni ja tuomittiin.

Tapaus käy uudelleen akuutiksi, kun elinkautistuomion saanut Hallwachs vapautuu vakavan silmäsairauden vuoksi, mihin jakson nimikin Pimeä valo viittaa. Hänellä on vahva tahto saada rikostoverinsakin edesvastuuseen. Aikooko hän surmata heidätkin?

Derrick kehii Kleineineen juonen: he panevat peitetarinan turvin nuoren naispoliisin Anja Klingin (s. 1970) vastaamaan Hallwachsin lehti-ilmoitukseen, jolla tämä etsii avustajaa itselleen. Pesti onnistuu, mutta huippuälykäs Hallwachs tajuaa nopeasti Klingin olevan Derrickin lähettämä. Työsuhdetta jatketaan silti vielä pari päivää, jotta Hallwachs saa availla sydäntään Klingille. Terävä kaveri mutta keskinkertainen Derrick-filosofi, näkörajoitteen tuoman tajunnanlaajennuksen koettuaankin.

Derrickillä on tiedot kahdesta Hallwachsin hämäräkaverista: veljeksistä Franjo Marincic ja Mario Marincic, jotka ovat siirtyneet harjoittamaan menestyvää ravitsemustoimintaa. Hallwachs yrittää ottaa heihin yhteyttä, turhan väkivaltaisin seurauksin.

Pimeä valo kulkee melkoisen rutiinisesti ilman kiehtovia persoonia tai elähdyttäviä kohokohtia. Tämän jakson olisin mielelläni jättänyt katsomatta.

9 kommenttia:

  1. loistava jakso ja sattui olemaan syysloma koulusta joten sen ehti nähdä..tallensin 2 jaksoa digiboksille..oma unelmaautoni on Bmw 750 jolla derrick ajaa

    VastaaPoista
  2. Derrick-bloggari Tian1806 on kerännyt sivulle http://derrick-fan.blogspot.com/2010/08/oberinspektor-stephan-derrick_14.html valokuvia Derrickiin liittyvistä tuotemerkeistä. Sieltä löytyy mm. kolme kuvaa hänen autoistaan.

    VastaaPoista
  3. Pidin jaksosta. Varsinkin loppu oli hyvä.
    Tälle antaisin arvostelussa 8½.

    VastaaPoista
  4. Derricks großer Freund6. marraskuuta 2011 klo 23.02

    Tänä iltana kun ei ollut mitään tekemistä, päätin katsoa VHS:ltäni "Pimeän valon".

    Jakso on hyvin käsikirjoitettu ja näyttelijät hyvin valittu, mutta yksi seikka pisti silmään:

    Alun kymmenen vuotta ajassa taaksepäin sijoittuvissa takaumissa Derrick ei näyttänyt päivääkään nuoremmalta kuin muissa kohtaa jaksoa. Jos esimerkiksi Derrickin isot aurinkolasit (joita 1980-luvulla ei paljoakaan näkynyt), olisi otettu takaumista pois, olisi Derrick näyttänyt huomattavasti nuoremmalta.

    VastaaPoista
  5. Noiden Tian1801:den blogiin listattujen autojen lisäksi jaksossa 62. "Kolmas uhri" (Das dritte Opfer) Derrickillä oli autonaan musta VW Golf, ja jaksossa 91. "Epäiltynä" (Eine Falle für Derrick) autona oli sininen Ford Mustang-avoauto vm. 64-66.

    VastaaPoista
  6. Siis tarkoitan Tian1806:den, anteeksi.

    VastaaPoista
  7. Kiitos täydennyksestäsi (ja jälleen kerran ihmettelyni ilmiömäisestä Derrick-tietoudestasi)! Mainitsemasi VW ja Mustang taitavat poiketa varsin paljon ylitarkastajan tavallisesta vaunutyylistä. Mustang taisi olla Derrickin yksityiskäytössä?

    VastaaPoista
  8. Siinäpä juuri, ja Golf samoin. Yleensähän Derrickillä on jonkin sortin BMW, paitsi jaksossa "Ruth ja murhaaja" oli Mercedes-Benz.

    VastaaPoista
  9. Tarjoamiesi tietojen pohjalta rupesin miettimään, pitääköhän Derrick jaksossa 91 esiintynyttä avo-Mustangia piilossa autotallissaan käytettäväksi vain kaikkein kevytmielisimpiä hetkiä varten, kun ylitarkastaja tuntee itsensä aivan erityisen nuoreksi...

    VastaaPoista

Kommentointimahdollisuus on poistunut 1.2.2012.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.