lauantai 28. toukokuuta 2011

Derrickerian loppuvuosi

Kuluneet päivät ovat olleet monella tavalla vilkkaita Derrickeriassa, vaikka uusia blogitekstejä ei olekaan syntynyt.

Ensinnä täytyy mainita, että kaksi päivää sitten, torstaina 26. päivänä, olisi ollut Horst Tappertin 88-vuotispäivä. Sitä on muistettu monin tavoin muun muassa Facebookin Derrick-sivun seinässä, mutta Derrickeria aikoo panostaa tosissaan vasta todelliseen juhlavuoteen 2023...

Varmasti minun itseni on syytä myös kertoa vähän näkyvämmin loppuvuoden aikatauluista; huomasin sen saatuani asiasta eilen kaksikin kyselyä.

Minulla on varastossa vielä neljä tai viisi Derrick-jaksoa tuotankokausilta 11 (1984) - 22 (1995), ja ainakin noista jaksoista kirjoitan tulevaisuudessa jaksoesittelyt. Noitten "retro"-esittelyiden aika ei kuitenkaan ole vielä ainakaan ennen syksyn pimenemistä, mutta uskallan luvata vähintään kahden esittelyn ilmestyvän ennen kuin joulupukki lähtee kierrokselleen tulevana jouluaattona.

Usean kuukauden tauolle on ainakin kolme syytä. Ensinnäkin kalenterini on lastattu aika täyteen tavaraa tuleviksi kuukausiksi jo tässä vaiheessa. Siksi mielelläni vältän sellaisia sitoumuksia, joiden lykkäämisestä ei ole varsinaista haittaa.

Toiseksi pystyäkseni sujuvasti katsomaan varastoimani jaksot joudun raahaaman laitteistoja paikasta toiseen, sillä olen siirtänyt jaksot television kovalevyltä toisaalle. Tämä yhdessä jaksoesittelyitten ennakkotyön kanssa aiheuttaa sen, että aivan spontaanista mielijohteesta työhön ei voi ryhtyä. Huhtikuussa julkaisemani kolme esittelyä kirjoitinkin siksi keskitetysti pitkäperjantai-illan ja sitä seuraavan lauantaiaamun aikana, vaikka julkistinkin viimeisen noista teksteistä vasta viikkoa myöhemmin.

Kolmas syy liittyy haluuni esitellä retrojaksot eheästi aikajärjestyksessä. Nimittäin tulevana syksynä saatan saada katsottavakseni jopa muutaman jakson varastojeni ulkopuoleltakin, ja suurin osa noista jaksoista on varhaisempia kuin itseltäni pakkasesta löytyvät.

Mitkä neljä retrojaksoa varastooni sitten vielä sisältyvät? Yksi on paljastanut melkein varkain kuluneina kuukausina... Yhdessä jaksoista puolestaan kommeltaa taas kerran Holger Handtke, joittenkin rakastama, joittenkin inhoama - omia lempinäyttelijöitäni juuri tragikoomisen, kaikki järjen ja kohtuuden rajat ylittävän kömpelyytensä vuoksi. Rakkaus sitten on kummallista, varsinkin kun se osuu Handtken kohdalle.

Kaikkein rasittavimpana piirteenä blogin pitämisessä Blogger/Blogspot-alustassa pidän alustan toteuttamia automaattisia "aavemuokkauksia", joita on hyvin hankalaa ja työlästä yrittää korjata. Noitten aavemuokkausten takia muun muassa muutama kuva on blogissani vinksin vonksin, ja esimerkiksi jaksoesittely 87. Alivuokralainen alkaa laajalla tyhjällä tilalla. - Julkaisutila paljasti aavemuokkaajan saastuttaneen tämänkin blogitekstin, mutta pystyin seuraavana aamuna sentään korjaamaan ulkoasun "puhdistamalla" tekstin loppupuolen ensin .txt-tilassa ja palauttamalla sitten kaikki asetukset (kursiivit, linkitykset, kuvitus ym.) käsityönä ennalleen.

Kirjoitin Finnkinon valmisteilla olevasta dvd-julkaisusta Saksalaiset huippudekkarit 1 alkujaan tässä blogitekstissäni, mutta olen siirtänyt asian käsittelyn kokonaisuudessaan => toiseen, myöhempään tekstiin.